låååååång dag.

Ledsen att jag inte uppdaterade igår, vilket jag hade tänkt göra.. men blev inget av, har varken tid eller ork till att göra det.

Igår kom ju iaf dom andra två hästarna, så vi släppte ju ihop allihopa på engång, och dom sprang och sprang, och först av allt ska dom ju självklart rangordna sig.. haha, tobbe och raspall reste sig mot varandra flera gånger, men idag verkade det vara helt okej faktiskt. Tobbe bara lunkade på som vanligt och åt o brydde sig inte ett skit om dom andra hästarna, kollade ifall att han fått nå sår eller bitmärken idag när jag var där, men det hade han inte, det enda han fick igår var ett sår i näsan, vilket gjorde så att jag blev jätte rädd.. Jag stog ju kvar och kollade på  hästarna bra länge, sen efter att det hade lugnat ner sig skulle jag gå och hälsa på tobbe när jag ser att det bara rinner blod ur näsan på han, så jag fick ju panik och ringde till hon som äger stallet och berättade att han blödde och frågade om hon kunde komma och kolla, hon kom på engång, vi var rädd att det var nå blodkärl i näsan som gått sönder på han pga av stress, men icke.. Vi tog och torkade i näsan på honom och kollade och det var då vi märkte att det bara var ett sår.. och då kunde jag pusta ut.. gud vilken lättnad det var att se såret, och att det inte var något allvarligt. Tog och kollade i näsan på honom idag och det såg riktigt fint ut, det syndes knappt nu längre. *happy*..
eftersom jag fått tag på en sadel nu så red jag honom idag med den på,  gud vilken lättnad, så fruktansvärt skönt och att hästen min var så fruktansvärt lugn, ja förstår inte? han hade inte ett dugg bråtomt iväg, jag hoppade upp, spände åt sadelgjorden, fixade till stiglädrena och han bara stog där och kollade, och gick inte nånstans fören jag var klar och sa till att vi skulle gå. Jag är så himla stolt över han, ja förstår inte hur man kan göra sånna framsteg på bara några dagar? helt otroligt. Det var nog det enda jag hade att skriva idag, tänkte lägga upp några bilder från ihopsläppet. dock inte så bra då jag inte hade kameran från början när dom sprang omkring.
Föresten... Någon med "bra" tips om hur man galopptränar en travare? Och då menar jag en tävlingstravare som nyss slutat springa. som inte vet någonting om gångarten galopp.



Längst till vänster har vi min kära tobbe därefter kommer stoet odil och till sist raspall och zidde



Nu gör jag kväll så hörs vi imorgon. Hej så länge!

Tisdagen den 7:e september.

Hej alla bloggläsare.

Jag är så fruktansvärt förkyld så idag blir det inte lika långt inlägg som igår då jag verkligen inte har någon ork i kroppen. Var iallafall ut till lill prinsen tidigare idag och han är ju lika charmig som alltid. Han gör så stora framsteg hela tiden. Stog och pysslade om honom bra länge och gav honom äpplen idag. Sen tog jag en lite barbacka tur runt omkring stallet så han fick känna på omgivningarna. Blev även några varv i paddocken för den delen. :P Idag var jag själv i stallet också för första gången sen ja tog hem honom och jag hade absolut inga problem när det gällde att ta sig upp på honom, trotts att någon annan brukar behöva hålla i honom eftersom han ska ha så bråttomt att sticka iväg. Jag är föresten riktigt spänd och nyfiken över morgondagen då dom andra härstarna kommer! :D Det är två till varmblod så då får han andra av sin egen ras där, hoppas allt går bra bara! :) Tänkte lägga ut någon bild på honom så får ni se hur pojken ser ut nu.






skapar blogg. (långt inlägg)

Har funderat ett tag nu på att börja blogga igen, och då ville jag ha något roligt att skriva om, och då kom jag ju på värsta idéen. Jag kan skriva om mitt hästliv, ni får följa min och min pålles utveckling. Vilket kan vara roligt att se både för mig och andra personer. Det kan vara nyttigt för mig också att ni skriver vad ni tycker och tänker om det som händer. Hur jag hanterar hästar, sättet jag rider på osv..

Vi börjar här...
Jag heter Felicia Eriksson och bor i sundsvall, jag är 17år. Jag har lite konstiga intressen. Jag älskar hästar och har även bilintresse. Jag går fordonsprogrammet med intriktning karosseri på en skola som heter västermalm. På fritiden håller jag på med hästar. Jag har hållt på med hästar sen jag var liten. Sen vart intresset bara större och större, började på ridskolan när jag gick på lågstadiet, men gick endast något år där då jag sedan tyckte det blev tråkigt, man gjorde samma saker hela tiden och därför ville jag vidare utveckla mig själv. Jag började vara medryttare på hästar som sedan ledde till att jag skaffade foderhästar. som jag hade fram till för snart två år sen då jag slutade pga av studier. Men jag kunde helt enkelt inte sluta, det blev att efter ett tag började jag rida mer och mer igen, Började träna hästar i ett travstall uppe i huli vilket jag trivdes med, det höll jag på med enda tills jag fick höra att det var tre hästar i stallet som skulle avlivas pga att dom inte sprang på travet. Det är så min nuvarande häst kommer in i bilden. jag tyckte det lät hemskt och började fråga mer och mer om hästarna. Varför ska dom avlivas? vad är det för  fel på dom? hur gamla är dom? jag fick svar på allting och tog kontakt med ägaren och frågade om det inte fanns något annat sätt  dom kunde göra på istället för att avliva dom, jag frågade ifall dom kunde tänkte sig att ge bort dom? eller att sälja dom. Fick höra någon dag senare att dom gick med på att jag tog en av hästarna eftersom dom visste att den skulle komma till ett bra hem, vilket dom var mycket nogrann med. Kan ju berätta lite kort om hästen. Han heter Tobbe topline men jag kallar honom självklart för tobbe. Han är 8år gammal och ca 1.60 i mankhöjd. Det var absolut inget fel på varken han eller dom andra två hästarna som skulle avlivas. Jag började rida han lite smått innan jag tog hem han och redan då på engång kände jag att han måste jag bara ha. Han är så frunktansvärt fin att rida hur charmig och snäll som helst. Jag vart tvungen att hitta en stallplats åt honom vädligt fort eftersom dom inte kunde ha kvar honom. Jag letade och letade och letade tills jag äntligen hittade ett ställe på södra alnö, vilket även visade sig att jag kände dom som hade det. Nu går han iaf på lösdrift med tre andra hästar. Lördag den 4 september fick jag äntligen hem min helt egna häst. Och jag är så fruktansvärt nöjd! Det finns ingen bättre. Här kommer lite bilder och även en film.

Tobbe innan han kom till mig. Stått  över en månad.


Tobbe och hans hagkompis kurre (staro unicorn)kurre och en till häst söker fortfarande efter ett hem annars blir det slakt.  hör av er om ni vet någon som är intresserad.
här  kommer iallafall en länk till en film när jag rider tobbe för första gången efter att han flyttat till mig
http://www.youtube.com/watch?v=-5et2dDiauA

Det var allt för idag, försätter imorgon. Hoppas ni gillar det ni läser.




Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0