jippieeeee

Ska börja med att skriva att jag vart fruktanvärt dålig att blogga nu dom senaste dagarna, men det känns inte som jag haft tid.

Men iallafall.. Vad det gäller Tobbe så gör han bara framsteg hela tiden nu! Kan ju börja såhär.. Ni som läst min blogg tidigare vet ju att tobbe kan galoppera.. Dock har han ju bara förstått hur man galopperar i vänster varv. Men idag.. Då jävlar.. Jag red med elin och pirre, och elin tyckte att jag skulle testa fatta galopp i höger varv idag. (eftersom det inte gått tidigare) Och idag tog han galopp i höger varv på volten. Så nu förstår han hur han ska göra i båda varven, skit roligt :D Dock är inte galoppen den vackraste i höger varv än, men det kommer ;) haha

Sen vad det gäller uteritterna så har ju inte häst inte alls fattat att man kan galoppera ute också. (eftersom han är gammal travar så vill ju han bara köra travar-traven) Men dom senaste gånger jag ridit med elin och pirre han vi jobbat i uppförsbackar och pirre tar ju galopp jätte lätt, så eftersom han galopperar så gör tobbe också det.

Idag red jag med både elin, pirre & hanna, picasso. Vi red mot birsta och runt travbanan. Påväg tillbaka till stallet finns det en lång raksträcka, och där ville dom andra galoppera i lungt tempo med sina hästar och eftersom inte tobbe kan sånt (trodde jag) så sa jag åt dom att jag skulle trava i förväg. Jag började trava men kände att tobbe var så taggad så jag ville inte hålla in honom så jag släppte på tyglarna för att låta honom trava jätte fort som han brukar göra. Han började trava så, men sen tog han galopp av sig själv. På en raksträcka utan draghjälp från pirre :o HAPPYFACE!!!!

Så en kort sammanfattning... Nu kan min häst ta galopp i båda varven i paddan, och han kan även galoppera i både uppförbackar och på raksträckor.. Både med och utan draghjälp ;) Allt känns toppen nu!

Måste även lägga till denna otroligt snygga bild ;) hahah


Ondare

Igår blev det bara en kort tur på tobbe då jag inte hann för jag hade förädrar som stressade mig. Men idag blir det ett rejält ridpass i det härliga vädret, de ska bli så skönt :-)

Fixade även till min tutuering jag har på ena skulderbladet igår. Så Det lär ju göra ganska ont när jag rider idag men det får vi tåla :D Skriver nog ikväll vad jag gjorde med tobbe idag :-)


RSS 2.0