Måndag!

Var i stallet på förmiddagen idag, borstade, masserade och gjorde rent såret på honom. Sen red jag en sväng för att se ifall han hade ont. Men det gick faktiskt bra, de kändes inte anorlunda.Han skötte sig toppen trotts den nya miljön. Det vart mest skritt men även lite trav. Men gud, han bllir svettig för lite och ingenting. Nu är det verkligen på tiden att han blir rakad stackarn :p
Någon som kan reka eller vet av någon som kan för en billig peng?


Överlycklig tjej!

Kort sammanfattning av fredag.
For till stallet vid 1-2tiden. När jag kom dit skulle Mona precis  släppa ihop Tobbe med unghingstarna, och det gick super bra! Dom vart kompisar på engång. Efter att tobbe hade ätit lunch så tog jag in honom för att pyssla med han och det gick toppen bra. Han var betydligt mycke lugnare idag än dagen innan. Han har verkligen kommit till rätta och verkar trivas som fisken i vattnet =D Knäppte även lite bilder som jag tänkte lägga upp.

Lördag.
For till stallet vid 4tiden idag. Jag tänkte Testa rida honom för första gången efter att han kommit hit och jag kan inte säga annat än att det gick toppen. Trots att det typ var stomr ute och väldigt mörkt så sköte tobbe sig jätte bra. Men det var inte allt. Jag är överlycklig. Idag tog han galopp för första gången i hela sitt liv med ryttare på ryggen! Kan ni tänka er va jag är glad? :D Känslan går knappt att beskriva. Tänk att få sitta på sin häst och känna när han tar galopp för första gången. Wow säger jag bara.  jag var så glad så jag bara berömde hur mycket som helst :'D Men sen märkte jag att stackarn trampat på sig själv igen med broddarna, dock en aning värre denna gång, han blödde jätte mycket. Fick hjälp av en tjej i stallet med att göra rent. Sen lindade jag med en flexilinda och tog på han boots satt de inte kommer in en massa smuts och det blir infekterat. Nu blir de till att göra rent riktigt ofta, boots i hagen också får han vila från ridningen så att det inte blir värre. <3
Här kommer bilderna iallafall =)

Mot stallet!

Flytten med tobbe gick riktigt bra igår. Han klev på transporten på engång sen var det bara att köra. Men han va väldigt stressad stackarn :).. Nu tänkte jag fara iväg till han medans det är ljust och se hur han har det, ska ta och pyssla och massera en massa :D hihi..
Kamande även hem det här vita premiere blinbling pannbandet från tradera igår. kommer bli ursnyggt på tobbe ;)

Flytt till nystallet!

Idag har min pojkvän vart super snäll och raspat Tobbes hovar, vilket behövdes :D hihi.. han är så duktig. Masserade även pojken för andra gången idag, och gud va spänd han är ;) haha.. men snart så. Imorgon flyttar jag Tobbe till nya stallet! gud va jag längtar de ska bli så kul, och ännu roligare att jag kanske får med mig camilla och zidde också från gammstallet. Dom var också sugen på att flytta så nu hoppas vi på det bästa! :D
Knäpper nog lite kort imorgon =)

varmt! :D

Hejhopp!
Idag är det väldigt bra väder ute, varmt! Så nu ska jag snart ta och käka lunch för att sen fara ut till min lilla plutt, och verkligen vara med honom idag. Tänkte pyssla en hel del med honom, massera och stretcha, och testa och longera lite innan jag rider. Blir till att knäppa lite kort, så berättar jag senare ikväll hur det gick. Vi hoppas på en toppen dag! ska bli mys :')

knepig häst

Red tobbe idag på kvällskvisten.. Det började med att jag vart less för att lampan i paddocken inte fungerade (som vanligt) Men jag red ändå.. Det började skit bra när jag red, Tobbe var lugn, och var lätt att ha och göra med. Väldigt sammarbetsvillig. Men jävlar när jag skulle börja trava.. Han vägrade ta trav, jag försökte om och om igen men han ville verkligen inte. Det var bara någon blandning mellan tölt och pass hela tiden. Och efter att ja försökt få han i trav så vart han pigg som satan.. Då vart han en helt annan häst..Men men alla kan inte ha bra dagar, vi ger inte upp i första taget iaf ;) Vill verkligen att han ska sluta med dom här travar fasonerna nu. Min lilla go pojke. nä va säger man.. peppar peppar ta i trä! nu blir det till att massera, stretcha och träna träna träna. Nu vill jag verkligen komma igång och rid för en instruktör. Tobbe har sån jävla energi trotts att han rör på dig nästan varje dag. Föresten så gjorde jag värsta fyndet idag! :D jag köpte 17st schabrak för skit och ingenting, visst många var använda och några urtvättade, men vissa var värsta fina och även några märkes schabrak, både hopp, allround och dressyr! Dock ville jag inte ha allihopa så några slängde jag iväg på tradera ;) Här kommer några bilder iaf! Vad tror ni jag gav för schabraken? Dom som är på bilderna 17st! någon som har en chansning? :D

hästfri dag..

Idag är det carro som har tobbe, men jag är så jäkla ridsugen :(.. blev inte att jag var till stallet igår som ja tänkt, då det blev förhinder för camilla..funderar på att ta mig en liten sväng ut och hälsa på pojken idag trotts att jag egentligen inte behöver.. Sen har jag läkarbesök idag igen.. *suck*  jag vill inte ha ont längre!
uppdaterar ikväll =)

HISS eller DISS?


Jag vill hissa blingbling tränsen från hööks som är så billiga. Det är inte ofta man får ett snyggt träns ink. tyglar för det priset. Det är bra kvalité och riktigt snyggt i verkligheten. Det ser så stilrent ut.


smärta...

Hej bloggen!
Onsdagen den 18;e hade jag tid på vårdcentralen på morgonen pga min mage då jag har väldiga problem med den. Fick ta en massa blodprover osv.. Troligen är det iaf magsjukdomen IBS jag har. Jag har fått en massa tabletter och grejor nu så ska jag på åretbesök till våren. Så på vårdcentralen gick ju allting bra, efter det skulle jag iväg till stallet då jag och caroline skulle rida ut tillsammans. allt gick toppen tills efter ridningen, då jag och caroline skulle ut med hästarna i hagen. Jag står och kollar på hästarna sen hör jag något bakom mig och PANG så ligger jag på backen.. då var det en av hästarna som kom i full fart och sprang över mig bakifrån! När jag kom hem ringde vi vårdcentralen och dom tyckte definitivt att vi skulle åka in på akuten. Väl framme på akuten fick jag komma in väldigt fort. Dom satte på mig en halskrage och tog blodprover osv på mig. Då jag var svimmfärdig så fick jag ligga på en bår som dom sedan förflyttade mig i till kirurgi avdelningen. Jag fick ligga i korridoren då dom ville ha uppsikt över mig. Där fick jag och mamma sitta väldigt många timmar.. Emellanåt tog dom blodtryck osv på mig.. Eftersom jag fått en väldigt smäll i huvudet så ville dom egentligen ha kvar mig på observation, men som tur va slapp jag det. (jag avskyr sjukhus) ca 4,5 timme senare fick jag tid på röntgen. Dom skulle röntga både nacken och foten. Men inget var brutet då det inte syndes på röntgen. Vi blev kvar på akuten i hela 6timmar! var så fruktansvärt trött när jag kom hem. Somnade nästan på engång. utmattad och tömd på blod.. slutresultatet blev följande. En stukad fot och rejäl sträckning i nacken. (kom inte ens upp ur sängen imorse) stora blåmärken i båda armväcken sen är det även någonting som hänt på vänster armbåge som vi ska kolla upp imorgon (torsdag) då jag inte kan vrida armen och inte heller stödja mig på armen. Det blev en heldag inom sjukvården, och har inte nacken blivit bättre inom en vecka måste vi höra av oss igen för då kan det vara allvarligare. Nä nu orkar jag inte skriva nå mer, ska upp tidigt imorgon på läkarbesök och tandläkarbesök, sen måste jag även till stallet så det är fullt upp. Här kommer en bild med halskragen på!

Dag 5 - Det här finns i min rykt låda

Då jag inte har någon ork att rabbla upp allt som finns i min ryktlåda.. Helt ärligt vet jag inte allt jag har där. hovkratsar, pannborstar, hovborstar, tvättborstar, ryktborstar i alla möjliga storlekar, manborstar, massageborstar, hovoljor och andra salvor, läderbalsam osv osv..

Har iallafall varit och köpt lite grejor till Tobbe pojken ikväll. Det fick bli svarta transportskydd, en sadelgjord, en påse med en jävla massa borsta, 4 flugpannband och två supersöta grimmor =D här kommer bild!
Tobbe fick vila idag föresten då jag verkligen inte hade tid att fara ditt och han har ändå gått väldigt mycket nu dom senaste dagarna. Ida red honom igår och när hon var där rymde alla fyra hästarna och hon fick ju panik, inte lätt att fånga fyra hästar själv. Men som tur var löste det sig. stackarn =/.

Dag 4 - Hur började mitt häst intresse.

Mitt häst intresse började väldigt sent i livet. Inte som dom flesta som skriver som hållt på sen dom var jätte små. Jag är uppvuxen med hästar och har inte haft någonting emot dom, men jag var aldrig intresserad så. Det började när min föredetta granne "min bästa vän" ville börja rida på ridskolan färsta, och ville så gärna att jag började med henne, och självklart lyckades hon övertala mig. Vilket jag är väldigt glad över idag. Det är hon som gjort mig till den jag är idag. Jag gick på ridskolan ett tag, (dock inte länge) då jag tyckte det blev så tråkigt. Man gjorde samma sak om och om igen, så då ville jag börja på egen hand. Det började med medryttarhäst, som snabbt blev foderhäst, och idag är jag stolt hästägare!


13januari

Idag fick Tobbe vila men jag var ut till honom ändå för att ja skulle ta av honom täckena som jag la på han igår. Han är ju allt för go den där hästen. När ja var klar med tobbe och släppte ut honom så stod raspall och odil kvar i stallet och ville göra mig sällskap, och sötnosen odil var trötter så hon la sig ner :') Kammade även hem ett par svarta benskydd från tradera till tobbe ikväll ;) här kommer några bilder!

Min häst ville komma och visa hur snygg han blivit efter att ha doppat mulen i snön :D haha

Dag 3 - Min största rädsla

Min största rädsla är nog ifall det skulle hända tobbe någonting. Det har jag tänkte mycket på och det är något jag är väldigt rädd för. Eftersom han aldrig varit skadad eller sjuk, så vill jag inte heller att något sånt ska hända under min tid som ägare. Tobbe är som en bästa vän för mig, han är som mitt barn. Vet inte vad jag skulle göra ifall nått skulle hända tobbe och jag skulle vara tvungen att avliva honom. usch.. vill inte ens tänka på det.

Provridningen!

Idag var en tjej som heter caroline och provred Tobbe, det gick toppen bra, båda två var duktiga, trots att tobbe var väldigt pigg och testade henne. Tror det här blir kanon. Här kommer iaf några bilder :)
Måste även tillägga att han vart skit snygg i det nya hjärt tränset ;)

Dag 2 – Min första häst

Efter min tid på riskolan och med medryttarhästar, ville jag känna på det verkliga livet att ha en egen häst. Så jag började med foderhästar.
Han heter Breiskar och är en kallblodstravare född 1996. Han var jag och hämtade i stöde. Man kan säga såhär.. Det var kärlek vid första ögonkastet. Provridningen gick inte bra.. han bara kutade med mig och det gick knappt att få stop. Men jag hade bestämt mig att det var honom jag skulle ha. Tiden gick och Jag fick breiskar till en skit fin ridhäst. Han var riktigt duktig inom hoppning. Hoppade felfria banor upp till 80-90cm med honom. Han var så go. Men jag vart tvungen att göra mig av med honom pga diverse orsaker. Den hästen saknar jag verkligen. Idag bor inte han kvar hos dom som ägde honom när jag hade han, nu är han såld.
älskade vän <3


hmmm...?

Är det bara jag eller har det blivit stor skillnad på Tobbe sen jag tog honom? Visst, vinterpälsen gör en hel del..men visst ser han gladare ut?




Dag 1 - Presentera dig och din häst

Jag heter Felicia Eriksson och bor i sundsvall, jag är 17år fyller 18 nu i år. Jag har lite konstiga intressen. Jag älskar hästar och har även bilintresse. Jag går andra året på fordonsprogrammet med intriktning karosseri på en skola som heter västermalm. På fritiden håller jag på med hästar. Jag har hållt på med hästar sen jag var liten. Sen vart intresset bara större och större, började på ridskolan när jag gick på lågstadiet, men gick endast något år där då jag sedan tyckte det blev tråkigt, man gjorde samma saker hela tiden och därför ville jag vidare utveckla mig själv. Jag började vara medryttare på hästar som sedan ledde till att jag skaffade foderhästar. som jag hade fram till för snart två år sen då jag slutade pga av studier. Men jag kunde helt enkelt inte sluta, det blev att efter ett tag började jag rida mer och mer igen, Började träna hästar i ett travstall uppe i huli vilket jag trivdes med, det höll jag på med enda tills jag fick höra att det var tre hästar i stallet som skulle avlivas pga att dom inte sprang på travet och det är där Tobbe kommer in i bilden...

Tobbe Topline som han egentligen heter är en föredetta travhäst. Han är 8år fyller 9 nu den 3;e juni i år och är ca 1.60 i mankhöjd. Gick på travet fram till sommaren 2010 då han blev stående i en hage till att jag tog honom och gjorde honom till ridhäst. Anledningen till att det blev så var pga av att hans hovar sprack när han sprang. Han klarade inte av farten helt enkelt. Tobbe fick jag ifrån en tjej som heter Sanna som hade en massa travhästar uppe i travstallet där jag jobbade. Hade inte jag tagit honom hade han gått till slakt. En riktigt posetiv kille i sina bästa år. Han försöker alltid göra sitt bästa. Vi har inte kommit så långt i utbildningen ännu men det är på gång. Inom sin tid kommer han vara en riktigt fin ridhäst. Vi kommer träna både dressyr och hoppning framöver. Han är världens goaste. Har aldrig varit sjuk, halt eller liknande. <3


..

För att komma igång med bloggen igen så blir det till att göra den här listan, liket kommer bli spänande.

Dag 1 -
Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första häst
Dag 3 - Min största rädsla
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse
Dag 5 - Det här finns i min rykt låda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardags outfit
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

Längesen jag skrev nu..

Nu ska jag ta mig i kragen och börja blogga igen! Har ju äntligen börjat komma igång med Tobbe pojken på riktigt nu, men synd nog har ni missat mycket, men tänkte försöka sammanfatta det hela en aning. sista inlägget var när vi släppte ihop hästarna.. ojojoj.. jo angående det så var Tobbe utmobbad väldigt länge från början utav dom andra hästarna.. Men nu är det han som är bossen ;) och han verkar trivas att gå på lösdrift, men nu i slutet på månaden så tänkte jag flytta honom till ett stall mellan granloholm och bergsåker. Det tror jag kommer bli toppen då han får stå i ett varm  stall och vi får mycket bättre träningsmöjligheter, vilket behövs.
Har nyss köpt en ny sadel åt honom iaf, det fick bli en griffin torowgood valsall hoppsadel :D superskön och satt som smäck på ryggen hans. Lyckades även hitta ett pullarträns som funnits på hööks för ganska länge sen med blingbling hjärtan.. urläckert.. och äntligen har jag fått tag i ett *greggel*. Har även införskaffat mig ett hackamore till honom som vi nu ska ta och testa för att se hur det fungerar.
Han har iaf Bröjat blivit jätte duktig när det gäller ridningen. Nu går det nästan att longera han felfritt vilket absolut inte gick från början då han bara stod som ett frågetecken. hehe.. Sen har han börjat ta galopp och man verkligen känner att han vill och försöker, att få till galoppen och få bort travartraven helt är våra nästa mål, men det ska nog inte vara några problem då han är en sån fruktansvärt mysig häst som verkligen försöker göra sitt bästa hela tiden! känner att det börjar bli lite väl mycket text..knappt så man orkar läsa igenom det själv.. haha nu ska jag iaf bjuda på lite vinterbilder på honom och även en ridfilm sen i höstas! :D skriver mer sen!

http://www.youtube.com/watch?v=7Mj6u-w91dU
ridfilmen

RSS 2.0